maandag 7 februari 2011

Kunstaas onder de loep : Cormoran Dogy Jerk

Merk : Cormoran Dogy Jerk 
Type : oppervlakte / juist eronder 
Techniek : Walk the Dog / Jerk style
Gewicht : 25 gram
Lengte : 11.5 cm

De plug werd getest met een Xzoga Shitenno SR-S 8'6"MH2 voorzien van een Penn Atlantis en Spiderwire Stealth Code Red 20 %

Afbeelding

Boven de Dogy Jerk en onder een Sammy

Op het eerste gezicht lijkt de Dogy Jerk op een Sammy. Toch zit er al visueel en klein verschil in. De Dogy Jerk heeft een iets meer uitgesproken banaan vorm dan de Sammy. Het kunstaasje zal zijn naam niet gestolen hebben want het is eigenlijk meer een jerkbaitje die je vist Walk the Dog style.
De afwerkinggraad van de Dogy Jerk is redelijk.
De Dogy Jerk 115 is beschikbaar in een 7 tal kleuren en is voorzien van scherpe VMC dreggen.
De stalen splitringen is hier ook weer een minpunt. De haakogen zijn vrij dik en uitgevoerd in niet roest vast staal.

Fieldtest :
Om de Dogy jerk aan het oppervlakte te houden moet je echt kunstjes uithalen. Het lukt wel om hem een keer of drie vier te laten uitslaan maar dan verdwijnt hij onder het wateroppervlak. Gezien het testwater helder was kon je de actie zeer goed zien en ik was een beetje verbaast. De Dogy Jerk krijgt de naam oppervlakte plug maar komt beter tot zijn recht onder het wateroppervlak. Vandaar waarschijnlijk de naam Dogy Jerk. Hij wordt een echt jerkbaitje. Je kan hem evenwel een Sub surface plugje noemen. Hij laat zich onder water mooi binnenvissen en de zig zag beweging is mooi in cadans . De Dogy kan een alternatief zijn als het aan het oppervlakte niet zo goed wil lukken en we kunnen hem dan ook een beetje vergelijken met de Rapala Sub Walk. Heb hem dan ook even aan een kortere en strakkere ( Xzoga JA-S 7’5” MH2) hengel gehangen en je merkte meteen het verschil. Het is een echte jerkbait waar vriend snoek ook geen schrik van zal hebben. Op de kortere hengel kon je hem zowel snel als langzaam binnen vissen. Als test ga ik hem eens van wat zwaardere dreggen voorzien zodat hij direct onder het wateroppervlak gaat. Wat me ook lag waren de werpafstanden bij een tegenwind.

Conclusie:
De Dogy Jerk is weer eens iets anders en komt het best tot zijn recht met een iets kortere en strakkere hengel .De gebruikte materialen zijn redelijk . De kleuren zijn beperkt maar ik vind er mijn gading wel in .Deze sub surface jerk plugje zal ook in mijn tackle bos een opbergplaatsje krijgen daar hij toch zo verschilt van de andere pluggen. Je weet nooit wat hij kan opbrengen.

+ punten : lage prijs ( ca 6.00 Euro )


- punten : Geen echte oppervlakte plug maar meer een sub surface plugje
Beperkt aanbod kleuren
Niet roest vaste oogjes en splitringen
Dirk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten